Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Miljöö

 

Kuten jo huomasitkin, olet saapunut fantasiaroolipeliin, nimeltä Ω λαμβδα Ω (Lambda). Peli perustuu löyhästi J.R.R. Tolkienin ja Tuulia Ahon kirjoihin. Oikeastaan peli on saanut ideansa niistä, muuten tämä pyörii ihan oman maailmansa ympärillä. 

Lambda sijoittuu kuviitteelliseen maailmaan, joka muistuttaa Keskimaata. On vuoria, metsiä, meriä, lampia, järviä, soita, jokia, aukioita, niittyjä, mäkiä........ Pelin pääasiallinen ympäristö on kaunis metsä, jossa pelihahmot, haltiat, elävät. Metsästä länteen on suuri niitty, jossa haltioiden ratsut, metsähevoset, laiduntavat. 

Maa, johon tapahtumat sijoittuvat, on nimeltään Ora. Pohjoisessa asuu kääpiöitä, idässä haltioita, etelässä velhoja ja noitia, lännessä ihmisiä, koillisessa aarnikotkia, kaakossa lohikäärmeitä, lounaassa Urgeja ja luoteessa Ikuisen Rauhan Lohikäärme. (Ikuisen Rauhan Lohikäärme ja Urgit ovat ylläpitäjän omaa mielikuvitusta!) Pohjoisessa on vuoristoa, idässä metsää, etelässä suota ja lännessä aroa. Lohikäärmeet elävät tuliperäisellä maalla, griipit arolla, Urgit maan alla luolastoissa ja Ikuisen Rauhan Lohikäärme Ikuisen Rauhan Meressä. 

Metsän keskellä on haltioiden kaupunki, Rêï. Se on metsähaltioiden valtakunnan keskus, jossa asuu suurin osa haltijoiden kansasta, ja jossa johtoporras elää ja päättää asioista. Talot ovat koristeellisia ja viihtyisiä, joko maan alla, puun rungossa tai kivestä rakennettuja. Osa metsähaltijoista asuu silti Rêïn ulkopuolella.

Haltiat ovat ihmisten kaltaisia olentoja, mutta heillä on suipot korvat, yleisesti ottaen pitkät hiukset (eivät silti pakolliset, mutta suotavat) ja koristeellisia vaatteita ja asusteita (kuten koruja, päähineitä jne.) Lambdassa pelataan metsähaltijoilla. Metsähaltioilla on metsään soveltuvia vaatteita (väritykseltään ja liikkuvuudeltaan). Yleensä haltijat pukeutuvat maaston värisiin vaatteisiin, varsinkin lähtiessään kulkemaan metsään. Vaatteissaa olisi hyvä liikkua, joten ne eivät saa olla liian tiukat, eivätkä liian löysätkään. Kuitenkin johtoportaalla on hieman värikkäämmät ja koristeellisemmat vaatteet ja asusteet kuin muilla kansalaisilla.

Haltiat ovat pitkäikäisiä, eivätkä näytä vanhoilta, vaikka 6 000- vuotias kuulostaakin ihmiskorvaan kamalalta iältä.

Metsähevoset ovat melko normaaleja hevosia, mutta niiden silmät kiiluvat pimeässä kuin tähdet, eivätkä ne koskaan kompuroi tai astu harhaan. Metsähevoset ovat nopeita ja vahvoja. Niitä käytetään työjuhtina ja ratsuina, mutta ennenkaikkea ystävinä ja perheenjäseninä. Jokainen haltia ei omista omaa hevosta, mutta ne joilta sellainen löytyy, saavat olla ylpeitä. 

 

Säännöt

Vaikka tämä on fantasiaroolipeli, ei kaikki ole mahdolista/sallittua.

• Älä koskaan esiinny toisena pelaajana! Älä myöskään luo itsellesi montaa nimimerkkiä.

• Älä munchaa, kukaan ei tykkää roolia sellaisen hahmon kanssa. Munchaus tarkoittaa hahmon voittamattomuutta tms.

• Myös metapelaus on kiellettyä. Se tarkoittaa hahmon kaikkitietävyyttä!

• Teleprttaus on myös kielletty. Hahmosi ei voi olla ensin niityllä ja sitten yhtäkkiä leirissä! Kuvaile matkaa edes muutamalla lauseella.

• Monistuminen on mahdotonta, hahmo ei voi olla kahdessa paikassa yhtäaikaa.

• Hahmorajaa ei ole, mutta roolithan kaikkilla aktiivisesti.

• Jos et ilmoita itsestäsi yli kahteen kuukauteen, poistan hahmosi.

• Lambda ei ole tarinaroolipeli, joten toisten hahmoja ei liikutella ilman lupaa! Voit käyttää (?) -merkkiä tai yrittää sanaa.

• Kiroilu on sallittua, kohtuuden rajoissa.

• Pelin ikäraja on yleensä K-12/K-16. Kuitenkin peli sisältää kiroilua, väkivaltaa ja seksiä, joten ikärajaa nousee aina pelin tapahtumien mukana (Tällä hetkellä pelissä K-18 materiaalia!)

• Hahmosi voi kuolla, mutta toisen hahmoa ei voi tappaa noin vain! Kuollutta hahmoa ei voi palauttaa elävien kirjoihin, vaikka kyseessä onkin fantasiaroolipeli!

• Hahmojen väliset suhteet ovat toivottuja.

• Jos hahmot saavat lapsen/poikueen, hahmojen vanhemmilla täytyy olla eri pelaajat. Kumppanuussuhde ei ole pakollinen! Lapselle/jokaiselle poikaselle täytyy olla sovittu etukäteen pelaaja. Lapsi syntyy normaalisti yhdeksän kuukauden kuluttua (IRL noin viikko - lapsen voi ikäännyttää sopivaan ikään, vauvalla voi olla vaikeaa pelata) ja Urgi-poikue syntyy noin viikon kuluessa (IRL).

• Jokainen otetaan mukaan ja ollaan kohteliaita jokaiselle.

• Järjen käyttö sallittua, jopa suotavaa! 

 

Liity, Klick!!

 

 

Urgit, Oran vitsaus

 

Urgit ovat Oran lounaassa eläviä, verenhimoisia eläimiä. Nämä nisäkkäät ovat laihoja ja seisoessaan takajaloillaan ne nousevat noin kahteen metriin. Niillä on suipot ja suuret korvat, lyhyt kuono, pitkät ja terävät kulmahampaat, eräänlainen "harjas" ja pitkä häntä. Urgin nahka on tumma, muttei koskaan kokonaan musta. Valkoinen tai musta harjas ovat yleisimmät. Urgeilla on melko suuret silmät ja hännän päässä on harjaksen värinen tupsu. 

Urgit osaavat maalata kehoonsa erilaisia symboleita. Lauman oma symboli yleensä raavitaan kynsillä nahkaan. Ne osaavat myös käyttää joitain aseita/työkaluja ja värjätä harjaksensa. Yleensäkkään harjasta ei värjätä värikkäillä väreillä. (Ainakaan kokonaan.) Lisäksi Urgit käyttävät yksinkertaisia koruja. Yleisimpiä ovat kaulakorut, ja jokaiselta löytyykin ainakin yksi. Lisäksi voi olla myös nilkka/rannerenkaita. Ylempiarvoisilla on aina enemmän koruja. Lävistyksistä korvarenkaat ovat ne, mitä Urgit käyttävät.

Urgit ovat laumaeläimiä ja elävät maan alaisissa onkaloissa, lähellä suota. Normaalisti ne kävelevät neljällä jalalla, mutta on nähty niiden kulkevan myös takajaloillaan. Yleensä takajaloilleen nousu on merkki joko uhkaavuudesta, tai valppaudesta. Urgit ovat ihansyöjiä, eivätkä huoli ravinnokseen siis mitään muuta. Syötäväksi kelpaa kaikki elävä, joka sisältää sisäelimiä, verta ja lihaa. Voivat syödä joskus jopa haaskoja, ja hätätilanteessa turvautuvat kannbalismiin. Näiden verenhimoisten otusten mieliruokaa ovat lapset. Mikä vain lapsi käy, ja ne tykkäävät kaapata lapsia ja vauvoja öisin perheiltä.

Yleensäkkään Urgit eivät ole se kaikkein ystävällisin ja rauhaa rakastavin rotu Orassa. Jokunen yksilö eli joskus, joka oli poikkeuksellinen (Riel). Mutta kun lauma sai tietää tästä, Riel revittiin kappaeiksi ja käytettiin ravinnoksi. Oikeastaan kukaan ei tykkää Urgeista. Ne ovat vihattuja ja pelättyjä, mutta myös haluttuja ja arvokkaita. Sellaisen tappaminen tosin ei ole mikään arkipäiväinen ja helppo juttu.

Urgeilla on erilaisia tapoja kommunikoida keskenään. Yleensä ne kurisevat ja sähisevät, käyttävät kehonkieltä ja eleitä... Jos ne puhuvat ihmisolennoille, ääni on sähisevää tai murisevaa, koska Urgit eivät puhu samaa kieltä heidän kanssaan. Urgit elävät korkeintaan 100 vuotiaiksi. Urgeilla on elinikäinen kumppani, mutta jos toinen kuolee, voi Urgi etsiä itselleen uuden kumppanin.

Naaras tulee sukukypsäksi noin 15 vuoden ikäisenä, koiras hieman aiemmin. Naaraan kiima-aika on ympäri vuoden, ja jos se menettää poikasensa, se tulee uudestaan kiimaan. Poikasia on yhdestä jopa kymmeneen, sillä Urgit ovat yksilöstä riippuen hyvinkin hedelmällisiä. Naaras kantaa poikasia noin viikon (IRL). Poikaset ovat syntyessään avuttomia ja hyvinkin pieniä. Muille pedoille ne voisivat olla liiankin helppo saalis, ellei niiden emo olisi älyttömän agressiivinen ja suojeleva. Molemmat vanhemmat osallistuvat jälkikasvunsa hoitoon. Poikaset elävät ensimmäiset kuukautensa hyönteisravinnolla, kunnes alkavat syödä lihaa. Laumassa Urgit voivat yksilöstä riippuen huolehtia myös toistensa poikasista.

 

Oran kartta

 

Metsähaltijat :: punainen
Velhot, noidat :: sininen
Ihmiset :: oranssi
Kääpiöt :: violetti
Lohikäärmeet :: harmaa
Aarnikotkat :: vaaleanpunainen
Urgit :: keltainen
Ikuisen Rauhan Lohikäärme/--Meri :: valkoinen


Siinä on teille kartta Orasta. "Alueet" on sutastu nopeesti paintilla eikä se näytä yhtään hyvältä, mutta pääasia on että saatte ees vähän käsitystä missä mikäkii menee :)

 

Ephris

Ephris on tuntematon ja kansalta piilossa pysynyt yhteisö, jolla on kuitenkin vaikutusvaltaa enemmän kuin arvataankaan. Tästä ryhmästä ei ole tietoa sen enempää kansalla kuin ylemmillä tahoillakaan. Yleensä edes nimenä Ephris ei ole tuttu kenellekään. Ephrisaanit eivät nimittäin herätä huomiota, ja pitävät huolen siitä, että heistä tietävät pysyvät minimissä.
Ephrisin tavoite on yhtä tuntematon kuin koko yhteisö. Tähän mennessä he ovat toimineet nimettöminä ja kasvottomina, tehden kaiken niin hajanaisesti, että mitään tekoja ei ole voitu yhdistää toisiinsa, ja antanut muiden viedä kunnian. Se, mitä Ephrisistä ei tiedetä, on tyytymättömyys nykyiseen kuningaskunnan tilaan. Tavalla tai toisella Ephris aikoo tehdä asioihin muutoksen, vaikka sen aika ei vielä olekaan.
Ephris ei vaikuta lähes koskaan suorasti, vaan hajauttaa tekemisensä kontakteilleen. Yleensä likaisen työn hoitajat eivät edes tiedetä siitä, että he ovat Ephrisin kanssa tekemisissä. Ephrisaanit pitävät huolen siitä, että heidän tekemisiä ei voida jäljittää. He joko hoitavat työn itse, tai toimivat kasvottomina henkilöinä, jotka maksavat suoritetusta työstä, tai saavuttavat haluamansa muita keinoja käyttäen.
Ephrisaaneihin on lähes mahdotonta saada yhteyttä, vaikka heidän olemassaolostaan tietäisikin. On uppouduttava alamaailman synkimpiin kolkkiin etsimään henkilöitä, jotka kenties tietäisivät, kuinka päästä ephrisaanien tai heidän johtajansa puheille. Joissain harvoissa tapauksissa saatetaan onnistua tavoittamaan ephrisaanien huomio ja saada mahdollisuuden päästä heidän puheilleen, jos siis ei ole ensin menettänyt henkeään jonkun tahon toimesta. Tapaamiset ovat tarkasti järjesteltyjä ja ephrisaanien kasvottomuus ja turvallisuus aina varmistettu.
Ephrisin niin sanottuna johtajana toimii henkilö, jonka haltiat tuntevat vartija Kolna Aleskerina. Kuitenkin, jos joku sattuu Ephrisin johtajan tietämään, häntä ei tiedetä Kolnana, vaan hänet tunnetaan Kiirionina. Suurin osa Ephrisin muista jäsenistä toimii samalla tavalla käyttäen siviilielämässään toista nimeä kuin rikollisuuden piirissä. 
Ephris koostuu pienestä ja tiiviistä, jopa lähes perhemäisestä yhteisöstä. Monella heistä on toinen elämä Ephrisin ulkopuolella, eikä heitä voi oikeastaan mitenkään yhdistää toisiinsa siviilielämänsä perusteella. Ephrisin jäsenmäärä pysyy vakaana, sillä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta siihen ei oteta uusia jäseniä, eikä Ephrisistä lähdetä pois. Vähäiselle jäsenmäärälle on selkeä selitys: jotta Ephrisin joukkoon ei soluttautuisi kukaan, joka voisi heidän suunnitelmansa vaarantaa, tai estää.
Ephrisin perusti aikoinaan mies nimeltä Vasharin. Hän kritisoi haltioiden johdon nykyistä tilaa ja halusi uudistuksia. Mies teki hyvän pohjan Ephrisille ja hänen kuoltuaan Vasharin aatteen eteenpäin viemistä siirtyi jatkamaan Kolna. Ephris kasvoi hitaasti Kolnan löytäessä itselleen uusia, saman henkisiä liittolaisia. Vain yksin ephrisaanit tietävät, kuinka kauas heidän vaikutusvaltansa ylettää, ja se ylettää laajalle.
Ephrisaanien niin sanottu päämaja on Kolnan kartano, joka sijaitsee kaukana kaupungista ja keskellä metsää. Sen olemassaolosta eivät ole tietoisia muut, kuin ephrisaanit ja ne harvat, joille asia on valikoitunut kerrottavaksi. Ephrisin kontaktien kohtaamisia ei hoideta kartanolla, vaan kohtaamispaikkoja vaihdellaan ja pidetään kaukana kartanosta. Joskus kommunikoiminen hoideta muilla keinoin kuin kasvokkain.
Nimelle Ephris ei ole suoraa suomennosta. Kuitenkin, jos sellaista yritetään etsiä, voidaan raa'alla suomennoksella sanoa, että 'eph' merkitsee kuuta ja 'ris' nousua ja näinollen Ephris kuunnousua. Ephrisin jäseniä kutsutaan ephrisaaneiksi, joten samoin heitä voitaisiin sanoa kuunnostajiksi. Nimen alkuperälle on spekuloitu erilaisia teorioida niiden kesken, jotka Ephrisistä tietävät. Jotkut sanovat, että kuunnousu voisi viitata uuden aikakauden alkamiseen tai pimeän laskeutumiseen, joista kumpikaan ei ole kovin kaukana siitä, mihin ephrisaanit pyrkivät.

Jäsenet:

  • Kiirion (Sarenne), johtaja, toimii peitetehtävässä vartijana ja tunnetaan silloin Kolnana 
  • Rakasha (Kiiwi), luova ajattelija, joka ottaa hoitaakseen tehtäviä kaikilta aloilta
  • Amarle (npc), henkilö, joka huolehtii kontakteista, Connakin vaimo, työskentelee hovissa
  • Connak (npc), huolehtii sopimuksien täyttämisestä, Amarlen mies
  • Tembre (npc), Ephrisin turvallisuuden takaaja, toimii sotilaana
  • Sobrie (npc), tiedonhankkija

Ephrisiin ei oteta uusia jäseniä tällä hetkellä, mutta jos kiinnostusta löytyy, voi Ephrisiin kuuluvan npc-hahmon tehdä itselleen pelattavaksi Sarennen luvalla. Näissä, ja kaikissa muissa Ephrisiä koskevissa asioissa voi ottaa yhteyttä Sarenneen.

©2018 Ω λαμβδα Ω - suntuubi.com